ASIA BY NIGHT

Også i år vil Uppercut Danseteater og Dans i Nordvest benytte sig af  Kulturnatten som ramme til at træde nye stier. Når mørket sænker sig fredag den 11. oktober over Bispebjerg Torv vil et rislampeoplyst Dansekapellet blive befolket af 70 dansende asiatisk inspirerede væsner.

Aftenens overordnede tema er ASIA BY NIGHT. Hele 10 koreografer har fået til opgave at fortælle om Asiens hemmeligheder gennem dansen, og man kan opleve alt fra Rismarkens fortællinger, over Geishaens historie, til Samuraiens rejse.

Kulturnattens optrædende er hentet fra nogle af Dans i Nordvests flittige hold og suppleres med Uppercut Danseteaters energiske og populære dansere.

Uppercut og Dans i Nordvest er med i Kulturnatten for 12’de år i træk. De første år var det på Det Sorte Diamant. Derefter var det Ny Carlsberg Glyptotek, der lagde kulisser til den årligt tilbagevendende aktivitet. Et enkelt år gæstede Uppercut og Dans i Nordvest Biblioteket på Rentemestervej og med Dansekapellets åbning marts 2012 var det helt naturligt at lægge Kulturnat-aktiviteterne i Dans i Nordvest’s og Uppercuts nye hjemsted og gøre det i samarbejde med de andre lokale kulturinstitutioner.

Kulturnat 2012 blev en succes: Ca. 800 københavnere en god fornemmelse af, hvad Dansekapellet, Bispebjergs nye kulturhus kan byde på.

Dansekapellets leder, Cher Geurtze fortæller, at det netop er et af formålene med Kulturnatten:

”Danserne knokler i månedsvis, og når Kulturnatten kommer, er de i den grad klar til at vise alt det bedste, de kan. På den måde er Kulturnatten fortsat en hjørnesten i Dans i Nordvest. Det er en platform, hvor vores unge dansere viser, at dans kan nå ud til et bredt publikum. Og publikum kan se, at danserne brænder for det de laver. At danse!”

der er adgang med Kulturnat PAS kl. 18.30., 19.30 og 20.30

Dette indlæg blev udgivet i nyheder. Bogmærk permalinket.